szerző:
hvg.hu

A Blue Planet II-nél semmit nem néztek többen idén a britek.

A természetfilm-széria, melyről többek közt Hans Zimmer/Radiohead-féle zenéje miatt is írtunk, a bemutató előtt lekörözte többek közt a brit X Factort is.

A sorozat első részét 14,1 millió embert látta. Ezzel a Blue Planet II nem csak az idei év csúcstartója, hanem az elmúlt öt év dobogósa is – ennél többen csak a 2014-es labdarúgó-vb döntőjét és a Great British Bake Off című brit televíziós gasztroműsor tavalyi döntőjét látták.

A hétrészes sorozatot a BBC a nemzetközi piacon is terjeszti – eddig több mint 30 országnak adták el a vetítési jogokat, írja a Guardian.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!