szerző:
hvg.hu

A Kossuth-díjas színésznő 43 év után énekel újra nem kifejezetten gyerekeknek szóló dalt.

A 75 éves Kossuth-díjas színésznő elsősorban persze mint gyerekdalok előadója vált ismertté, pályafutása során több mint 1,5 millió lemezt adott el, dalain számtalan generáció nőtt föl, és máig aktívan koncertezik. Pályája első lemeze azonban nem kifejezetten gyerekeknek szólt – legalábbis nem gyereklemeznek készült, "véletlenül" fedezték fel maguknak a szülők és a gyerekek.

A Képeslap című dalt kifejezetten Halász Judit hangjára írta a zenekar, de ez csak az egyik különlegesség – a másik az, hogy a dal colorvox formátumban is megjelenik. A colorvox hanglemezként lejátszható képeslap, amely a 60-as évek végén volt népszerű formátum Magyarországon.

A 2012-ben alakult Bermuda a hazai zenekarok új generációja közül az egyik legnépszerűbb. Első daluk, a Monte Carlo vezette az MR2-Petőfi Rádió slágerlistáját, és máig a Petőfi Rádió legjátszottabb dala.

Az együttes eddigi legsikeresebb felvétele London címmel jelent meg 2013-ban. A dal a Monte Carlót is túlszárnyalva 6 hétig vezette egyidejűleg a Petőfi, a Class FM, és a VIVA TV slágerlistáit, a hozzá tartozó videót pedig több mint 1.500.000-en nézték meg a Youtube-on. A Bermuda frontembere Mórocz Tamás 2017. novemberétől az RTL Klub új dokurealityjében, a Trip to The Moonban – melyben fiatal zenészek járták be Európát – is látható lesz főszereplőként.

És akkor a dal:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

„Kapucni alatt filmezni” – itt a Bermuda új dalának klipje

Két daluk is hatalmas hazai rádiós siker volt az elmúlt években, közben pedig közel sem tizenkettő-egy tucat popot játszanak, hanem egyszerre slágeres és elgondolkodtató könnyűzenét. Egy időre eltűntek a színről, most azonban új dallal és klippel térnek vissza, amit először a hvg.hu-n lehet megnézni.