Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A The Qualitons és a Bohemian Betyars is készülhet az austini SXSW fesztiválra. Aki nincs ott a tengerentúli zeneipar fontos embereiből ezen a rendezvényen, az nem is létezik.

Nyilvánosságra hoztak egy újabb nagy adag fellépőt az austini South By Southwest (SXSW) fesztivál kínálatából, és az előadók névsorában hosszú idő után magyar zenekarok is szerepelnek: a The Qualitons és a Bohemian Betyars is ott lesz a nagyszabású seregszemlén 2018 márciusában.

Az SXSW-re eddig korábban a The Moog (2012-ben) és az Ivan & The Parazol (2013-ban) jutott el, utóbbi zenekar sokat köszönhet az itt szerzett ismeretségeknek, hiszen többek között ennek köszönhetően vehették fel új dalokat az egyik leghíresebb Los Angeles-i stúdióban.

Az SXSW az amerikai zeneipar legfontosabb szakmai eseménye, a rengeteg koncert mellett szakmai rendezvények és vetítések kísérik a programot, rengeteg előadó egy itteni jó szereplésnek köszönhetően lépett nagyot előre karrierjében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ZN Kult

5 liter kannásbor, népzene és punk – ez a recept a külföldi sikerre?

Az egyik kereskedelmi tévé felkérésének eleget tettek, de bohócot azért nem csinálnának magukból. Egyetlen politikai rendezvényen tartott koncertjüket utólag már bánják, a hazai sikerek után pedig már a világkörüli turnét szervezik – nem is állnak rosszul, Etiópia és Új-Zéland már válaszolt nekik. Ismerjék meg az idén már a fesztiválok nagyszínpadán feltűnő Bohemian Betyarst!

Bicsérdi Ádám Kult

Mit ér a zene külföldön, ha magyar?

Miért nem kell sajnálni a külföldi turnéra adott állami támogatást a Tankcsapdától? Miért fontos, hogy magyar zenekarok legyenek külföldi fesztiválokon, és miért kell támogatni a vidéki klubokat? Egyáltalán miért nyújtson támogatást zenészeknek az állam? Év eleje óta az A38 csapata bonyolítja a Cseh Tamás Programiroda feladatait, így a magyar zene külföldi jelenlétéről is rengeteg tapasztalat gyűlt össze már ennyi idő alatt.