szerző:
hvg.hu

A rendező súlyos váddal illette Andy Vajna kormánybiztost.

Pálfi Veiszer Alinda beszélgetős műsorának lesz a vendége kedd este, a felvétel már megtörtént, a műsorvezető a Facebookon posztolt előzetest a beszélgetésből.

Mint korábban mi is megírtuk, nagyszabású Toldi-filmet szeretett volna készíteni Pálfi György. A Filmalap úgy tűnt, 2 milliárddal támogatná is a projektet, de a forgatás nem kezdődhetett el. A rendező akkor azt mondta, Andy Vajna nem bízott benne, és kaszkadőr ismerősével rendeztette volna meg a látványos csatajeleneteket – azokat, amelyek leforgatása leginkább motiválta Pálfit.

2014-ben a Filmalap aztán végleg lefújta az összesen 2,5 milliárd forintos költségvetésű Toldi-film támogatását. A döntőbizottságból hárman – Andy Vajna, Divinyi Réka és Havas Ágnes – szavaztak arra, hogy ne támogassák a projektet Pálfi koncepciójában, míg ketten – Kovács András Bálint filmesztéta és Miskolczi Péter producer – a támogatás mellett tették le a voksot.

Most Alindának egy másik, sokkal súlyosabb okot is elárult Pálfi a meghiúsult tervről. Mint mondta a Vajnával való tárgyalások egy pontján a filmügyi biztos kitalálta, hogy ő az üzlettársaival létrehoz egy filmfinanszírozó társaságot, „amelyik megfinanszírozza ezt a maradék 10 százalékot, cserébe az összes olyan jogokért, ami nekünk az a maradék pici kis jogunk megmaradt -azt oda kell adni. Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt”.

Azaz Vajna magántársasággal akart beszállni egy olyan filmbe, amit a állami Filmalap is támogatott volna.

A Filmalap egyébként azóta támogatta Pálfi következő projektjét, az Úr hangját.

A beszélgetést kedden 23 órától nézhetjük meg a Hír Tv-n.