szerző:
hvg.hu

Charlie Rose három műsorának sugárzását már korábban felfüggesztették. Az egyik csatorna már meg is szüntette munkaviszonyát.

Az egyik legtekintélyesebb amerikai televíziós újságíró műsorait, mint arról ma korábban már hírt adtunk, azért függesztették fel hétfőn három médiumban, mert nyolc nő szexuális zaklatással vádolta meg.

A történtek idején 21 és 37 év közötti nők a The Washington Post című lapnak arról számoltak be, hogy a most 75 éves Rose akaratuk ellenére szexuálisan közeledett hozzájuk, telefonon zaklatta őket, meztelenül jelent meg előttük, mellüket, feneküket, nemi szervüket fogdosta. Az első kitálalót az 1990-es éves elején zaklatta Rose, a legutóbb eset pedig 2011-ben történt. A nők mind Rose showműsorában dolgoztak vagy szerettek volna dolgozni.

Charlie Rose a CBS televízió reggeli műsorának és vasárnaponként jelentkező 60 minutes című magazinjának egyik vezetője, talk-showja fut a PBS közszolgálati televízióban és dolgozik a Bloomberg hírügynökség televíziójának is. A The Washington Post információi után mindhárom médiumnál felfüggesztették műsorainak gyártását és sugárzását.

Az eddig történtekhez képest a változás az, hogy a CBS szerződést bontott Rose-zal, aki korábban egyébként sajnálkozását fejezte ki a zaklatási ügyek kapcsán és elnézést kért, beismerte felelősségét, bár hozzátette, nem gondolja, hogy valamennyi vád helytálló.

A CBS elnöke elbocsátó üzenetében méltatta Rose munkásságát, ám jelezte, nincsen fontosabb számukra, mint, hogy biztonságos, professzionális munkakörnyezetet biztosítsanak dolgozóik számára - olyan helyet, ahol mindenki úgy érzi, a legjobbat képes kihozni magából.

(via NME)