szerző:
hvg.hu

A folkos, a táncházak atmoszférájából táplálkozó aurevoir. zenekarnak 2018 hozhatja meg az áttörést, hiszen ők is a Hangfoglaló-program kiemelt zenekarai között szerepelnek. De előtte még a diafilmek szívmelengető hangulatát idéző videóklippel indítják az adventi időszakot.

A két éve hazánkban, a környező országokban, vagy épp Kínában is koncertező, majd idén augusztusban ötszámos lemezzel, az Ethno-Beatttel jelentkező aurevoir. zenekar (Agócs Márton, Fejér Ágoston, Fejér Mihály, Gelencsér Gábor, Orosz Kristóf, Szabó Zsolt, Szűcs Viktor) egyedi látásmóddal az angolszász beat-folkot elegyíti a a Kárpát-medence népzenéjével.

A csapat felkérésére az egyik dalhoz Lackfi János írt dalszöveget, amelyhez videoklip is készült: Fejér Júlia és Fejér Mihók munkája a szöveghez és a zenéhez abszolút passzoló mesebeli hangulatot áraszt.

Az aurevoir. a jövő évre is nagy tervekkel készül, hiszen ők is kiemelt támogatottjai a Hangfoglaló-programnak (korábbi Cseh Tamás Program), így a kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően legalább öt dalt kell stúdióban rögzíteniük, emellett minimum egy videoklippel is jelentkezniük kell.

A zenekar legközelebb január 18-án lép fel az A38 Hajón.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám Kult

A hálószobából egyenesen az űrbe – hiánypótló zenei projekt debütál ismert magyar zenészekkel

Az a fajta puha, űrszintis elektronikus popzene, amely inkább befelé figyelést igényel, eléggé hiányzott a magyar zenei színtérről. A Stopsonic viszont pont ebben a műfajban nyújt újat, miután a szólóalbumok, és hosszabb kihagyás után visszatérő Varga Zsuzsa és alkotótársa, Kovács Péter végül a budapesti undergroundban találta meg a hiányzó láncszemet a Stopsonic beindításához. A csapat első nagylemeze, a Jewel Hunter itt hallgatható meg először.