szerző:
hvg.hu

A darab szerzője, Szabó Tamás azonban még lát reményt arra, hogy a Vígszínház műsorára tűzze a darabot.

Szabó Tamás tavasszal küldte a Vígszínháznak azt a musicalt, melynek alapját Somló Tamás dalai adnák. Az intézmény zenei vezetője Presser Gábor, Somló egykori zenésztársa az LGT-ből, ám a színház ennek ellenére elutasította a darab bemutatását – tudta meg a Bors.

A lap érdeklődésére a Vígszínház sajtóosztálya azt válaszolta, hogy művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság nem válaszol. Szabó Tamás, aki Somló Tamás családjától is zöld utat kapott a darab megírására, az elutasítás ellenére továbbra is optimista. "Remélem, még sor kerülhet rá, mert nagyon jó a viszonyom a színházzal, 30 éve én is dolgoztam ott" – mondta a lapnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Különleges, feledésbe merült videó került elő Somló Tamásról

Az LGT Boogie a zongorán című számához készült az alábbi animációs film, Varsányi Ferenc munkája. A hatvanas-hetvenes évekbeli ikonokat felvonultató film főszereplője az ezerarcú Somló Tamás. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet a Somló halála utáni napokban tette fel a YouTube-ra a régen látott képsorokat.