szerző:
hvg.hu

Nagy nemzetközi sikert ért el a BFZ.

A 2017-es év 100 legjobb albuma közé választották a The Times kritikusai a Budapesti Fesztiválzenekar Mahler 3. szimfóniájából készült felvételét, írja a bfz.hu. Rövid indoklásuk szerint Fischer Iván és a BFZ olvasata „mélyen érző” interpretáció.

Fischer megfogalmazása szerint „van valami isteni ennek a nagyszerű mesterműnek a gazdagságában”. A felvételen közreműködik Gerhild Romberger (alt), a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus és a Bajor Rádió Énekkara (Chor Des Bayerischen Rundfunks).

A Stereophile korábbi kritikájában azt írta: „a felvétel gyönyörűséges, felejthetetlen élmény”, „ott a helye a múlt és a jelen számtalan kitűnő tolmácsolása között”. „Nem tudom, készült-e valaha ennél tisztább, szebb hangzású Mahler-felvétel, kötelező darab” – írta a brit Gramophone magazin, melynek 10-es toplistájára is felkerült a lemez még tavasszal.

A CD a Channel Classics gondozásában készült.

A The Times teljes listája ezen a linken érhető el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!