szerző:
hvg.hu

Tavalyi bemutatkozó albumának köszönhetően rendre a legjobb friss hazai produkciók között emlegették a Belaut. A kéttagú, élőben énekesnővel fellépő csapat az elmúlt hónapokban végigturnézta Európát, év végén pedig egy már a nyarat idéző klippel megtámogatott új dallal harangozza be 2018-as második lemezét. A Redefine klipje először itt látható.

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián duója) az Island of Promise című dallal  tűnt fel a magyar zenei életben, a Hegyi Dórával közösen felvett dal rövid idő alatt szép nézettséget produkált. Ezt követte a zenekar pályájának újabb fontos állomása, a The Odyssey című nagylemez, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában.

"A Belau zenei közegével a nyugodt, napsütötte tudatállapotot szeretnénk megmutatni, erről szólnak a zenekar körüli tengerhez kötődő metaforák is. A dara amúgy a mi zenén kívüli életünket jellemzi, ez egyfajta menekülés – de nem azt jelenti, hogy csak happy-sunshine dalaink lennének" – jellemezte a lemez megjelenésekor a Belau dalainak hangulatát Kedves Péter.

©

A Belau azóta a Fonogram-díj mellett több sikernek is örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat, és ami talán a legfontosabb, 14  országban koncerteztek (mi Bécsben csíptük el őket). Legközelebb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselik majd hazánkat.

Ilyen még nem volt: négy magyar zenekar is meghívást kapott Európa nagy seregszemléjére

Az európai zeneipar szereplői minden évben januárban gyűlnek össze Groningenben, hogy kis túlzással egy konferencia és fesztivál hátterében letárgyalják a következő egy év turnéit, megjelenéseit, lemezkiadásait.

A zenekar új, 2018 őszén érkező új lemezét beharangozó Redefine című dalában Szécsi Böbe, a zenekar koncetjeinek állandó énekesnője a közreműködő, a hozzátartozó videóklipet pedig Szabó Péter rendezte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balkányi Nóra Kult

Utazás mindannyiunk nyugalomzónája felé – Belau-lemezpremier

Tavaly indult Kedves Péter egyszemélyes projektjeként, azóta videós díjjal, átkoncertezett nyárral és zenekari bővüléssel jutott első nagylemezéig. Laza keresztülmerengés Európán néhol felrázós bulizgatással. Az egy.két.há sorozatunk mostani részében a Belau The Odyssey című albumát mutatjuk be.