szerző:
hvg.hu

A zenekar, mely most éppen a frontember, Josh Homme fotósrugdosó története alatt nyög, a Budapest Parkban lép fel.

A QOTSA a kortárs rockzene egyik legfontosabb zenekara a főleg a 2000-es években oly sokat emlegetett stoner rock zászlóshajója.

Homme, aki pályáját a Kyuss nevű kultzenekarban kezdte, 1996-ban alakította a Queens Of The Stone Age-et, melyben a változó tagság mellett sokáig Nick Oliveri basszusgitáros jelentette az állandóságot Homme oldalán. Az együttesben az évek alatt olyan zenészek vendégeskedtek, mint a volt Nirvana-dobos/Foo Fighters-vezér, Dave Grohl, a nagy balladista, Mark Lanegan, vagy a ZZ Top gitárosa, Billy Gibbons.

A zenekar e pillanatig hét nagylemezt jelentetett meg: a legutóbbi az idei Villains. Eltekintve Homme aktuális botrányától, legutóbb akkor írtunk, amikor a bécsi Stadthalléban léptek fel.

A Queens Of The Stone Age június 21-én lép fel a Budapest Parkban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!