szerző:
Németh Róbert

Egyszerűen védhetetlen, amit Josh Homme tett. A zenész azóta bocsánatot kért – de a rajongók nem elégedettek az apologizálás stílusával.

A zenész, aki állított le már koncertet a nézőtéren tetten ért szexuális zaklatás, vagy erőszak miatt, egész egyszerűen fejberúgott egy, a fotósárokban dolgozó nőt, aki az estét egy Los Angeles-i kórház, a Cedars-Sinai Medical Center sürgősségi osztályán töltötte.

"Josh közeledett felém, én pedig nagyon izgatott voltam, mert sosem fotóztam még a Queens Of The Stone Age-et. Nagyon vártam már erre. Láttam, hogy közeledik, és lőttem egy képet. A következő dolog, amire emlékszem, hogy a lába hozzáér a kamerámhoz, a kamera meg a fejemhez, nagyon keményen. Egyenesen rám nézett, és teljes erőből az arcomba rúgott" – nyilatkozta Chelsea Lauren a Varietynek.

A nő Facebook-oldalán "rémes, részeg emberi lénynek" nevezte a zenészt, s hozzátette, nem indít eljárást Homme ellen. A Varietynek már azt mondta, mégis tervezi, hogy eljárást indít a zenész ellen, aki úgy rúgta meg, hogy kamerája megütötte a fejét. "Ha nem tennék semmit, megtehetné, hogy fejberúg embereket, anélkül, hogy bajba kerüljön" – nyilatkozta.

Ez történt:

Josh Homme, aki egész este során elég súlyosan viselkedett, egy ponton magát is megvágta egy késsel, a később fellépő Muse-ra meg csak annyit mondott, hogy "Fuck Muse!", később elnézést kért, azzal, hogy "elveszett" a zenélésben, és, hogy mindenféle dolgokat lerúgdosott a színpadról, s, hogy csak később jött rá, hogy ezek közül az egyik Lauren kamerája volt (meg ugye a kamera tulajdonosa). Facebook-posztjában elnézést kért a nőtől.

A poszt alatt kommentben rengeteg rajongó fejezi ki felháborodását – nem csak a történtek, hanem Homme a dolgokat elmaszatoló bocsánatkérése miatt is. Van, aki azt írja Homme-nak, hogy tegyen többet, mint egy Facebook-bocsánatkérést.


Lauren kipakolt egyébként három fotót is az Instára, amelyeken látható, ahogy Homme ránéz rúgás előtt, majd mosolyog, és egy, ami később készült, amikor a zenész már megvágta magát késsel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!