szerző:
hvg.hu

Egy lengyel politikus kezeskedett értük.

Mint korábban írtuk, a lengyel Decapitated zenekar tagjait nemi erőszakkal vádolta meg egy amerikai nő, miután állítása szerint a csapat spokane-i koncertje után a turnébusz mosdójában kényszerítették közösülésre.

A zenekar Spokane után Los Angelesbe utazott, itt fogták el őket a hatóságok. A 31 éves Michal Lysejko, a 35 éves Waclaw Kieltyka, a 31 éves Rafal Piotrowski és a 30 éves Hubert Wiecek ellen folyik vizsgálat.

Szeptember 9-én tartóztatták le őket, majd visszavitték őket Washington államba, ahol 100 ezer dolláros óvadékot állapítottak meg. Útlevelüket bevonták, ezután kiengedték a zenészeket, most szabadlábon védekezhetnek. Egy lengyel politikus, Dominik Tarczynski kezességet vállalt értük, biztosította a hatóságokat arról, hogy a vádlottak megjelennek a tárgyalási időpontokon, és nagyon komolyan veszik az ügyet.

A védelem ügyvédje tagadja a vádakat, szerintük a lányok szabad akaratukból mentek a buszba, és távoztak onnan, hogy a kettő között mi történt, az a következő tárgyaláson, január 18-án derülhet ki.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!