Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Elkészült az idei Bánkitó fesztivál filmes hangulatú aftermovie-ja, emellett a szervezők azt is bejelentették, hogy a következő évben egy képzeletbeli 2028-ba ugranak majd.

"Idén úgy döntöttünk, hogy a fesztivál hivatalos neve Bánkitó ‘28 lesz. Tíz évet a jövőnkbe ugrunk, megbizonyosodunk arról, hogy létezik és feltérképezzük, mi kell ahhoz, hogy odajussunk. A Bánkitó 2018-ban egy tópartnyi kutatás lesz. Azt kutatjuk majd, hogy mit tehetsz te azért, hogy tíz év múlva olyan országban és környezetben élhess, ahol egy kicsit mindenkinek jobb, ahol mindenkinek van jövője. Minden olyan ötletet vagy kezdeményezést, amelynek akár a legapróbb közösségekben is hatása van, örömmel várunk az idei fesztiválra" – vázolta fel a jövő évi, minden évben erősen civil és közéleti tematikájú Bánkitó koncepcióját az egyik szervező, Lukács Áron.

A fesztivál célközönsége úgy tűnik, vevő a jövőbe ugrásra, ugyanis idén 5 perc alatt elfogyott az első 300 early bird jegy a Bánkitóra. De aki még szeretne kedvezményes áron hozzájutni a bérlethez, annak érdemes az idén küzdelmes sorsot befutó Auróra Facebook-oldalán tájékozódnia a klubot támogató kártyákról, amelyekkel még korlátozott számban elérhetők az early bird bérletárak.

A bejelentéssel párhuzamosan elkészült a Bánkitó 2017-es kiadásának aftermovie-ja is, amelyet Szemerey Bence rendezett, az erős atmoszférájú kisfilm zenéjét pedig iamyank szerezte.

"Olyan aftermovie-t akartunk csinálni, ami teljesen elüt a megszokottól: filmesebbet, a képi világhoz passzoló zenével (és nem fordítva). A Bánkitó környéke ehhez tökéletesen passzolt – gyönyörű terep, ahol a fesztivál közben folyamatosan történik valami különleges, megható, szerethető. A kész film így nem öncélú marketinganyag lett, hanem egy olyan alkotás, ami megpróbálja leképezni mindazt, ami 2017-ben a Bánkitó volt" – jellemezte a videót Szemerey Bence.

A Bánkitót jövőre, tehát 2028-ban, július 11-14. között rendezik meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám - Mizsur András Kult

Válaszút előtt a Bánkitó - 3 dolog, ami feltűnt az idei "legkisebb nagyfesztiválon"

A Bánkitó kilenc évre visszatekintő evolúciója az egyik legérdekesebb sztori a hazai fesztiválpalettán: az apró, baráti eseményből kinövő rendezvény sztorija idén megint új fordulatot vett. Mivel a Bánkitó továbbra is az egyik legélhetőbb zenei/közéleti fesztivál itthon, és a szervezőcsapat érezhetően keresi a lehetséges utakat a jövőre nézve, sorba vettük, mit tapasztaltunk az idei kiadáson.