szerző:
hvg.hu

A könyv címe „Harry Potter és egy hegynyi hamunak látszó portré“.

A regényt a Botnik Studios alkotta olyan módon, hogy mind a hét megjelent Harry Potter-regényt átfuttatták egy számítógépes programon, ami a prediktív szövegbevitelhez hasonló módon (amikor gépelés közben a gép előre kitalálja jól-rosszul, mit akarunk írni) alkotta meg az új szöveget.

A BBC szerint a friss történet elég népszerű a Harry Potter-rajongók körében, már most több mint 80 ezren like-olták az erről szóló bejegyzést a Botnik Twitter-oldalán.

A kötetből vett idézetekkel pedig elárasztották a netet a rajongók. Olyan gyöngyszemeket dobott ki a komputer, mint hogy „Harry kitépte az arcából szemeit, és az erdőbe dobta őket” vagy „Voldemort felvonta szemöldökét Harry előtt, aki semmit nem látott abban a pillanatban”. De az se rossz, hogy „Most nem túl csinos – gondolta Harry és belemártotta Hermionét a forró szószba”.

A Botnik egyébként olyan írók, művészek és fejlesztők közösségének tartja magát, ami gépek segítségével keveri és formálja a nyelvet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!