szerző:
hvg.hu

A könyv címe „Harry Potter és egy hegynyi hamunak látszó portré“.

A regényt a Botnik Studios alkotta olyan módon, hogy mind a hét megjelent Harry Potter-regényt átfuttatták egy számítógépes programon, ami a prediktív szövegbevitelhez hasonló módon (amikor gépelés közben a gép előre kitalálja jól-rosszul, mit akarunk írni) alkotta meg az új szöveget.

A BBC szerint a friss történet elég népszerű a Harry Potter-rajongók körében, már most több mint 80 ezren like-olták az erről szóló bejegyzést a Botnik Twitter-oldalán.

A kötetből vett idézetekkel pedig elárasztották a netet a rajongók. Olyan gyöngyszemeket dobott ki a komputer, mint hogy „Harry kitépte az arcából szemeit, és az erdőbe dobta őket” vagy „Voldemort felvonta szemöldökét Harry előtt, aki semmit nem látott abban a pillanatban”. De az se rossz, hogy „Most nem túl csinos – gondolta Harry és belemártotta Hermionét a forró szószba”.

A Botnik egyébként olyan írók, művészek és fejlesztők közösségének tartja magát, ami gépek segítségével keveri és formálja a nyelvet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!