Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Megható és vicces interjút adott a Luke Skywalker szerepében az új Star Wars-részben is feltűnő Mark Hamill, aki beszélt arról, hogyan lett a vonzódásból barátság Carrie Fisherrel, és hogy miért nem tetszett neki Az utolsó Jedik forgatókönyve.

"Még mindig jelenidőben gondolok rá. Mintha most is itt lenne mögötted, és neked nyuszifület rajzolna, nekem meg a középső ujját mutatná. Állandóan hülyéskedett. A forgatáson folyamatosan a trailerében lógtam vele és a kutyájával" – osztotta meg érzéseit röviddel Az utolsó Jedik londoni premiere előtt Mark Hamill, amikor a The Guardian újságírója arról kérdezte, milyen érzések kavarognak benne Carrie Fisher halála óta.

Hamill azt is elmesélte, hogy csak utólag, az első Star Wars-mozi forgatásának végén tudta meg, hogy Harrison Ford és Fisher viszonyt folytatott egymással. Hamill szerint jobb is, hogy így történt, hiszen ha tudta volna, az biztosan befolyásolta volna a forgatást.

De neki is volt azért afférja a színésznővel, mivel elmondása szerint az Egy új remény felvételei alatt vonzódtak egymáshoz. Egy alkalommal, a forgatás alatt Hamill azzal büszkélkedett Fishernek, mennyire jól csókol. "Erre Carrie visszakérdezett: hogy érted ezt?, majd a következő pillanatban már úgy csókolóztunk, mint a tinik" – számolt be az esetről a színész, aki gyorsan hozzátette, a csókot hatalmas nevetés követte, amint rájöttek, mekkora hülyeséget is csinálnak.

©

Az eset után azonban életreszóló barátságot kötöttek. Hamill szerint azért sem jöhettek össze, mert Fisher annyira szerteágazó elme volt, hogy képtelenség lett volna vele lépést tartania.

Ha összejöttünk volna, az 24 órás elfoglaltságot jelentett volna. Egyszerűen túl sok volt nekem minden szempontból: túl kreatív, túl okos volt. Egyszerűen ő volt a legjobb.

A PEZ-adagolón és az aranybikinin kívüli világban Carrie Fisher egy hős volt

Úgy mesélt magáról, mintha valakit a háta mögött beszélne ki. Ez volt az egyik fegyvere, és persze az a gyilkos humor, amellyel a hollywoodi belterjességet, az alkohol- és drogfüggőséget, megannyi szerelmi csalódást és egy életre szóló terhet, a Leia hercegnő-szerepet is túl lehetett élni. Egészen 2016. december 27-ig.

Az interjúban az új filmről is szó esik, és Hamill bevallja, hogy elsőre egyátalán nem tetszett neki Rian Johnson Az utolsó Jedikhez írt forgatókönyve. "El kellett fogadnom, hogy ez már nem az én történetem. Tudnia kellett, hogy mit gondolok a könyvről, ezután kerültünk igazán szoros kapcsolatba a forgatás alatt."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám Kult

Igaza van Luke-nak, ideje leszámolni azzal a Jedi-képpel, amit eddig ismertünk

Az utolsó Jediket rendező és író Rian Johnson előzetes nyilatkozatai abszolút beigazolódtak. Ez a rész nem annyira sötét, mint A birodalom visszavág, még a nyilvánvaló utalások ellenére sem, és a film cselekménye már nem csak Luke Skywalker hiányára, hanem magára a Jedi-mesterre épül. De Johnson valami fontosabbat is elért, amiről szerényen nem beszélt: ő vezényelte le az igazi átmenetet a Skywalker-mitológia és az új trilógia hősei között.