Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Ismerjük mindannyian azokat az év végi listákat, ahol sorozatnézési szokásokat gyűjtenek egybe: mit néztek meg a leggyorsabban, mit néztek a legtöbben, és így tovább. A Netflix ezekkel az adatokkal viccelődött, aztán kiderült, nem csak gúnyt űznek felhasználóikból.

A történet onnan indult, hogy a Netflix a Twitterén osztott meg egy mókás bejegyzést a következő szöveggel: "Attól az 53 embertől, akik az elmúlt 18 nap alatt 18-szor nézték végig az A Christmas Prince (egy friss karácsonyi romantikus komédia) c. filmet, egyet kérdeznénk: ki bántott titeket?"

A Netflix emellett is osztott meg érdekes adatokat a felhasználóiról, például azt, hogy valaki az Antarktiszról bejelentkezve darálta le a Shameless című sorozatot, illetve hogy egy felhasználó 365 napon át minden egyes nap megnézte A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átkát.

A poénokat nem mindenki tartotta ízlésesnek, arra hivatkozva, hogy nem elegáns az adatokból viccet csinálni, és egyes előfizetőkön gúnyolódni.

A vitához érkezett egy szerény kommentár a redditen, amelyben egy átlagos felhasználó mesélte el saját történetét. "Egyik nyáron depressziós voltam, nem volt állásom, és arra vártam, hogy visszatérjek az egyetemre, és újrakezdjek mindent.

Egész nap csak a Netflixen lógtam, és miután kb. 5-10 nap alatt végignéztem a teljes The Office-t, kaptam egy e-mailt a Netflixtől, amelyben érdeklődtek, minden rendben-e velem.

Feltűnt nekik, hogy éjjel-nappal aktív voltam egy egész héten keresztül, ami jelentősen elütött az átlagos felhasználói szokástól. A tudat, hogy bárki, egy idegen az ügyfélszolgálaton kicsit törődött velem, őszintén feldobott" – számolt be saját esetéről a King Salamander álnéven író felhasználó.

Az évezred legjobb sorozatai, 17. rész: The Office

Csúcsra járatott kínos jelenetek és kegyetlen karikatúrák az ezredforduló utáni irodistákról - újabb rendhagyó rész következik az évezred legjobb sorozatait bemutató 1080p Top 20 listán, hiszen a 4. helyezett The Office brit eredetije és az amerikai változata is sorra hozta a felejthetetlen poénokat és fordulatokat.

A bejegyzésnek óriási sikere lett, így aztán hamar jött is a kiegészítés a sztorihoz a szerzőtől. King Salamander, nevezzük így, tisztázta, hogy nem a Netflixnél, hanem egy kis kávézóban dolgozik jelenleg, és azt is elmondta, hogy a depressziójával megtanult együttélni, és azóta már nem is Netflixet, hanem egy másik szolgáltatót, a Hulut nézi többet.

Stílusosan egy Netflix-sorozatból, a szintén depresszióval küzdő főhőst bemutató BoJack Horsemanből vett idézettel jellemezte helyzetét: "Minden nap egy kicsit jobb lesz. De egy napot sem hagyhatsz ki. Ez a nehéz benne. De így mindig egy kicsit jobb."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám Kult

Az évezred legjobb sorozatai, 4. rész: BoJack Horseman

Az egyik pillanatban hahotázunk, a következőben a szívünk szakad meg – a Netflix sorozata provokatív hangnemet és zavarba ejtő stílust hozott az animációs sorozatok világába, és a nemrég megjelent harmadik évaddal már biztosan a tévétörténelem legjobbjai között is elfoglalta a helyét. A Hollywood sekélyességének és a felszínes emberi kapcsolatoknak is beintő BoJack Horseman szerintünk a 17. az évezred legjobb sorozatait listázó 1080p Top20-ban.