Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Ismerjük mindannyian azokat az év végi listákat, ahol sorozatnézési szokásokat gyűjtenek egybe: mit néztek meg a leggyorsabban, mit néztek a legtöbben, és így tovább. A Netflix ezekkel az adatokkal viccelődött, aztán kiderült, nem csak gúnyt űznek felhasználóikból.

A történet onnan indult, hogy a Netflix a Twitterén osztott meg egy mókás bejegyzést a következő szöveggel: "Attól az 53 embertől, akik az elmúlt 18 nap alatt 18-szor nézték végig az A Christmas Prince (egy friss karácsonyi romantikus komédia) c. filmet, egyet kérdeznénk: ki bántott titeket?"

A Netflix emellett is osztott meg érdekes adatokat a felhasználóiról, például azt, hogy valaki az Antarktiszról bejelentkezve darálta le a Shameless című sorozatot, illetve hogy egy felhasználó 365 napon át minden egyes nap megnézte A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átkát.

A poénokat nem mindenki tartotta ízlésesnek, arra hivatkozva, hogy nem elegáns az adatokból viccet csinálni, és egyes előfizetőkön gúnyolódni.

A vitához érkezett egy szerény kommentár a redditen, amelyben egy átlagos felhasználó mesélte el saját történetét. "Egyik nyáron depressziós voltam, nem volt állásom, és arra vártam, hogy visszatérjek az egyetemre, és újrakezdjek mindent.

Egész nap csak a Netflixen lógtam, és miután kb. 5-10 nap alatt végignéztem a teljes The Office-t, kaptam egy e-mailt a Netflixtől, amelyben érdeklődtek, minden rendben-e velem.

Feltűnt nekik, hogy éjjel-nappal aktív voltam egy egész héten keresztül, ami jelentősen elütött az átlagos felhasználói szokástól. A tudat, hogy bárki, egy idegen az ügyfélszolgálaton kicsit törődött velem, őszintén feldobott" – számolt be saját esetéről a King Salamander álnéven író felhasználó.

Az évezred legjobb sorozatai, 17. rész: The Office

Csúcsra járatott kínos jelenetek és kegyetlen karikatúrák az ezredforduló utáni irodistákról - újabb rendhagyó rész következik az évezred legjobb sorozatait bemutató 1080p Top 20 listán, hiszen a 4. helyezett The Office brit eredetije és az amerikai változata is sorra hozta a felejthetetlen poénokat és fordulatokat.

A bejegyzésnek óriási sikere lett, így aztán hamar jött is a kiegészítés a sztorihoz a szerzőtől. King Salamander, nevezzük így, tisztázta, hogy nem a Netflixnél, hanem egy kis kávézóban dolgozik jelenleg, és azt is elmondta, hogy a depressziójával megtanult együttélni, és azóta már nem is Netflixet, hanem egy másik szolgáltatót, a Hulut nézi többet.

Stílusosan egy Netflix-sorozatból, a szintén depresszióval küzdő főhőst bemutató BoJack Horsemanből vett idézettel jellemezte helyzetét: "Minden nap egy kicsit jobb lesz. De egy napot sem hagyhatsz ki. Ez a nehéz benne. De így mindig egy kicsit jobb."

Bicsérdi Ádám Kult

Az évezred legjobb sorozatai, 4. rész: BoJack Horseman

Az egyik pillanatban hahotázunk, a következőben a szívünk szakad meg – a Netflix sorozata provokatív hangnemet és zavarba ejtő stílust hozott az animációs sorozatok világába, és a nemrég megjelent harmadik évaddal már biztosan a tévétörténelem legjobbjai között is elfoglalta a helyét. A Hollywood sekélyességének és a felszínes emberi kapcsolatoknak is beintő BoJack Horseman szerintünk a 17. az évezred legjobb sorozatait listázó 1080p Top20-ban.