Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A Rotten Tomatoes után most már a Rotten Apples filmes gyűjtőoldal is létezik, ahol elég nehéz feladat "friss almát", tehát egyetlen zaklatással megvádolt filmes nélkül elkészült alkotást találni.

A Weinstein-ügy hatására annyi színészt, producert vagy rendezőt vádoltak meg szexuális zaklatással, hogy nehéz ma már olyan filmet találni, amelynek egyetlen stábtagja sem sározódott be az elmúlt hónapokban. Annyira nehéz kiigazodni a sorban felszínre kerülő vallomásokban, hogy nem csoda, ha külön oldal indult azzal a céllal, hogy egy-egy moziról kideríthessük, részt vett-e egy zaklató annak elkészítésében.

A Rotten Apples (rohadt almák) oldal egyszerűen működik, a keresőbe csak beírjuk a film címét, és hamar kiderül, friss vagy rohadt almának számít az adott mozi. Mivel rengeteg filmet a botrányok középpontjába kerülő Weinstein Company és a Miramax forgalmazott vagy gyártott az elmúlt évtizedekben, ezért aztán a ritkább eset az, ha friss almára bukkanunk.

"Az oldal célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen széleskörűek a szexuális visszaélések a filmes és televíziós iparban. Az adatbázis nem tökéletes, és az eredmények sem tekinthetők tényeknek" – figyelmeztetnek az oldal alkotói.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!