szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a mostani zaklatási botrányok a korábbi, egyoldalú színészképzés és színházi világ miatt alakulhattak ki. Vidnyánszky szerint Alföldi közepes Nemzetit csinált.

A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetését 2012-ben vette át Vidnyánszky Attila. A fuhu.hu-nak adott szombati interjúban úgy fogalmaz erről, hogy úgy érezte, érdemes belépnie ebbe a képzési rendszerbe, hogy változtatni tudjon azon. A korábbi színészképzést és az egész színházi szakmát zártnak és kirekesztőnek érezte.

Szerinte akkoriban, de még ma is, a korábbi színházi elitnek való megfelelési kényszer bénítja le a szakmát. „Úgy gondolom, hogy ennek a következménye az összes, mostanában felszínre került visszataszító ügy, hiszen nyilvánvaló, hogy először az agyakat és lelkeket erőszakolják meg, majd aztán jön a testi erőszak”

Az interjúban szó esik az elődjéről, Alföldi Róbertről és az akkori Nemzetiről is. Vidnyánszky azt mondja, leült több külföldi kritikussal, és azt a véleményt hallotta tőlük, hogy az Alföldi vezette színház egy közepes színház volt.

Mint Vidnyánszky mondja, ezt persze a honi kritika elhallgatta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!