szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a mostani zaklatási botrányok a korábbi, egyoldalú színészképzés és színházi világ miatt alakulhattak ki. Vidnyánszky szerint Alföldi közepes Nemzetit csinált.

A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetését 2012-ben vette át Vidnyánszky Attila. A fuhu.hu-nak adott szombati interjúban úgy fogalmaz erről, hogy úgy érezte, érdemes belépnie ebbe a képzési rendszerbe, hogy változtatni tudjon azon. A korábbi színészképzést és az egész színházi szakmát zártnak és kirekesztőnek érezte.

Szerinte akkoriban, de még ma is, a korábbi színházi elitnek való megfelelési kényszer bénítja le a szakmát. „Úgy gondolom, hogy ennek a következménye az összes, mostanában felszínre került visszataszító ügy, hiszen nyilvánvaló, hogy először az agyakat és lelkeket erőszakolják meg, majd aztán jön a testi erőszak”

Az interjúban szó esik az elődjéről, Alföldi Róbertről és az akkori Nemzetiről is. Vidnyánszky azt mondja, leült több külföldi kritikussal, és azt a véleményt hallotta tőlük, hogy az Alföldi vezette színház egy közepes színház volt.

Mint Vidnyánszky mondja, ezt persze a honi kritika elhallgatta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!