szerző:
hvg.hu

A végeredményt leginkább a Rádió 1 alakította, mivel a megyeszékhelyek majdnem felén Andy Vajna adója számít helyi rádiónak.

A felmérést a radiosite.hu készítette el. Az oldal vizsgálatát arra alapozta, hogy a 19 magyarországi megyeszékhelyen, a legutóbbi piaci adatok szerint, mely adók a piacvezetők.

Ezektől a rádióktól kérték el a 2017. január 1. és december 6. között legtöbbet játszott dalok tizes listáját (azért a december 6-át jelölték ki határvonalul, mert aznap jelentette meg a Spotify az év legtöbbet hallgatott dalait tételező listáját, és, mert el akarták kerülni a karácsonyi zenék által okozott torzítást).

Mivel nem minden rádiótól kapták meg a lejátszások pontos számát, ezért egységesen 10-től 1-ig pontozták a listán szereplő dalokat (az első 10 pont, és így tovább).

Kompromisszumokat kellett kötniük a mérésekben, mert a Rádió 1 listái minden esetben központi lejátszási listák, és mert bizonyos városokban a helyi rádió év közben csatlakozott a Rádió 1 hálózatához.

A Sláger FM-et speciális kínálata maradt ki az összevetésből, a Petőfi Rádió pedig azért, "mert a közszolgálati értékek védelmében felvállalt zenei arány, torz képet adna az összetett TOP 10-ben. A Petőfi Rádió az, ami pluszban felvállalja új, hazai dalok megismertetését a közönséggel".

A lista végül így alakult:

1. Sia: Cheap Thrills feat. Sean Paul
2. Imany: Don't Be So Shy (Filatov & Karas Remix)
3. Ed Sheeran: Shape Of You
4. Duke Dumont: Ocean Drive
5. Lost Frequencies: Reality feat. Janieck Devy
6. Lily Wood & Prick and Robin Schultz: Prayer In C
7. Burak Yeter: Tuesday feat. Danelle Sandoval
8. Mike Posner: I Took a Pill In Ibiza (Seeb Remix)
9. Alan Walker: Faded
10. Luis Fonsi: Despacito feat. Daddy Yankee

(via kreativ.hu)

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!