szerző:
hvg.hu

Untig ismerjük József Attila Altató című versét. Hányszor szavaltuk gyerekkorunkban, aztán később a gyerekeinknek, unokáinknak. De ezt a változatot – Parti Nagy Lajos Altató parafrázisát – kevésbé ismerjük.

Pedig hasonlóan nemes mint az alapanyag, s különös, ahogy a szerző maga zsongja-dünnyögi el. Nemcsak üveggolyó van itt, jó cukor és óriás, de lufka kis csodák, tűzhatlan medve, méz elza és eldunnaház. Végül az alvás is aluszik.

Parti Nagy az Össz-hang című előadáson olvasta fel Altató című versét. Az Össz-hang esten – ami tulajdonképp egy zenés irodalmi all-star gála – a kortárs magyar irodalom három nagyágyúja, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvas fel saját, s Esterházy Péter-szövegeket. Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével hoz hangulatba vagy éppen poentiroz. Az előadás legnagyobb hibája, hogy évente csak néhányszor lehet vele találkozni a budapesti Katona József Színházban. Legközelebb az évadban február 28.-án, illetve március 24.-én és 25.-én látható-hallható.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!