Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Magyarországon január 5-én mutatkozik be az X-akták vadonatúj, 11. évada, az utolsó olyan szezon, amelyben Gillian Anderson Scully ügynököt alakítja.

Az 1993 óta futó kultikus sorozatot hosszabb szünet után 2016-ban indította újra a Fox, a nagy visszatérés azonban elég felemásra sikeredett a kilencvenes éveknél jóval erősebb tévés mezőnyben. Az X-akták azonban még mindig népszerű, ezért nem meglepő, hogy újabb évad készült a szériából.

A 11. évad – amit az amerikai premier után két nappal, január 5-én mutat be a Cool TV Magyarországon - azonban fontos pont lesz a széria történetében, nem csak a 25. évforduló miatt, hiszen a Scullyt alakító Gillian Anderson már korábban jelezte, hogy ez a utolsó évad, amelyben szerepelni fog. A színésznő döntését a premier közeledtével újra megerősítette, de természetesen nem tűnik el a képernyőkről, hiszen az American Gods-ban például biztosan láthatjuk még.

Eddig csak tisztességes nosztalgiázás az újrainduló X-akták

Szerteágazó, egész történelmünket más színben feltüntető összeesküvés-elméletek, űrlények, és egy félelmetes jövőkép: a hosszú szünet után újraindított X-akták sztoriját nem aprózták el, de mintha az alkotók elfelejtették volna, hogy nem 1996-ot, hanem 2016-ot írunk. De pozitívum, hogy Duchovny és Anderson még mindig jól passzol egymáshoz, és visszatért néhány kultikus mellékszereplő.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!