szerző:
hvg.hu

Állítólag hat potenciális vevő mozdult rá a vállalatra.

Az eladási ár 500 millió dollár, állítja a The Wall Street Journal, azzal, hogy a Weinstein Company-nak 250 millió dollárt kell kifizetnie jogi költségekre. Közelálló források szerint ezzel a tranzakcióval a részvényesek jó eséllyel el is veszítik majd befektetett tőkéjüket.

A vételi szándék jelzésének határideje a hír szerint december 22-e volt, addig még 20 lehetséges vásárlóról tudtak, ez a kör szűkült le most 6 potenciális vevőre. 

A lehetséges vevők közt Maria Contreras-Sweet üzletasszonyt, Killer Content nevű produkciós vállalatot, a Lions Gate Entertainment Corp. stúdiót, valamint a Vine Alternative Investments és a Shamrock Capital Investments befektetőcégeket emlegetik.

Harvey Weinstein még tavaly ősszel a szexuális zaklatási botránysorozat viharában hagyta el a céget.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!