szerző:
hvg.hu

Legálisan is, illegálisan is.

A Fire and Furyt (Tűz és düh) (teljes címe: Fire and Fury: Inside the Trump White House) viszik, mint a cukrot. A könyvesboltok kifogytak a készletekből, az Amazon (ahol a könyv digitális változata persze kapható) is csak többhetes várakozással ígér kiszállítást, a kiadó nagy erőkkel dolgozik az újabb készletek előállításán, a könyvtárakban elképesztő várólisták torlódtak fel, a New York Public Libraryben több ezer olvasó vár arra, hogy hozzájuthasson a botrányos Trump-sztorihoz, írja a Vice.

A könyv már megjelenése előtt vezette az Amazon listáját, bestseller lett.

©

És persze aktivizálta magát az internetes tartalomforgalom illegális fele is. A közönség úgy tölti a könyvet kalózban, mintha nem volna holnap, olyan tempóban és mennyiségben, mint könyvet alig, mint a legkelendőbb filmeket, sorozatokat vagy televíziós showkat. Egészen elképesztő módon a Wikileaks egy ponton még egy Google Drive-linket is közzétett – melyet azóta a Google eltávolított.

De az összes többi jól ismert felület tobzódik a digitális Trump-kalózkópiákban, sőt, már hangoskönyv is pörög a neten. Van, ahol a Fire and Fury a Black Mirrort és az új Szárnyas Fejvadászt is simán veri.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!