Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Az Operatőrök Amerikai Társasága a Spotlight Awards jelöltjei közé választotta Herbai Mátét.

A Spotlight Award kategória jelöltjei közé olyan filmek operatőrei kerülhetnek be, amelyeket fesztiválon vagy korlátozott vetítésszámmal mutattak be Észak-Amerikában. Herbai Máté, a Testről és lélekről operatőre így az orosz Mikhail Krichmannal (Szeretet nélkül), és az észt Mart Taniellel (November) együtt vált jelöltté a a rangos elismerésre.

Herbai Máté, aki például a Terápia sorozatban, illetve a Kút és A nyomozó c. filmekben is dolgozott korábban, novemberben a szakmája egyik csúcsát jelentő Arany Békát már megkapta a lengyelországi Camerimage fesztiválon.

Az Operatőrök Amerikai Társasága (ASC) egyébként idén történelmet írt azzal, hogy első alkalommal jelölt női operatőrt a legjobbak közé. Rachel Morrison a Mudbound operatőreként várhatja a díjátadót majd olyan nevek társaságában mint Roger Deakins (Szárnyas fejvadász 2049) vagy Hoyte van Hoytema (Dunkirk).

A Testről és lélekről amerikai fogadtatásáról itt írtunk korábban, január 23-án pedig az is kiderül, hogy a szűkített listáról az öt hivatalos Oscar-jelölt közé kerül-e a magyar flm.

(via)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!