szerző:
hvg.hu

Az énekesnő a Facebookon óv attól, hogy a Geréb-ítélettel szembeni ellenérzések orbánozásba és kommunistázásba forduljanak.

Hosszú Facebook-bejegyzésben reagált Szalóki Ági énekesnő arra, hogy Geréb Ágnesnek a Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése értelmében börtönbe kell vonulnia. Szalóki Ági először attól óv, hogy a döntést igazságtalannak érzők reflexből orbánozzanak és diktatúrázzanak. Szerinte ugyanis „szemléletbeli különbség osztja meg a közvéleményt Geréb Ágnes és az otthonszülés ügyében, amelynek nincs köze pártpreferenciához”.

Az énekesnő szerint a Geréb Ágnes elleni ítélet alkalmat ad arra, hogy a politika fölé emelkedve az egész ország együtt álljon ki „a hazai szülészet-nőgyógyászat szakmai és erkölcsi megújulásáért, a rendszer átvilágításáért és reformjáért”.

Ugyanakkor ír arról is, hogy véleménye szerint Geréb Ágnes vétkeit kettős mérce szerint ítéli meg a bíróság, az orvostársadalom és a közvélemény: „Addig, amíg legális, hogy más szülész-nőgyógyászok kórházi keretek közt mulasztanak, és következmények nélkül követhetnek el újra meg újra súlyos szakmai hibákat, amíg legális, hogy intézményi pozíciójukat kihasználva adózatlan tegyenek szert évi több millió forintra, addig nincs igazság, csak hazugság, megalkuvás és önkényesség. Magyarország jobbat érdemel, mint cinikus és haszonleső, telhetetlen szülész-nőgyógyászok kiskirályságát”.

Szalóki Ági a bejegyzése végén kegyelmet kér Geréb Ágnesnek Áder Jánostól és Trócsányi Lászlótól.

Véleménycikkünket a Geréb-ítéletről itt olvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!