szerző:
hvg.hu

Elvesztette megbízását a királynő alsóneműjét beszállító cég.

Mi a királyi beszállító?
A királyi beszállító (royal warrant) megbízást olyan cégek vagy személyek kaphatják meg, akik már legalább öt éve ellátják termékeikkel/szolgáltatásaikkal a királynőt, az edinburgh-i herceget vagy a walesi herceget. Mindhárman csak egy beszállítót tüntethetnek ki ezzel a címmel egy adott területen belül, azonban ugyanazt a céget akár mindhárman is választhatják.

A luxustermékeket gyártó Rigby & Peller cég 1960 óta az udvar fehérnemű-beszállítója, a királyi beszállító cégek egyike.

A bizalmi viszonynak az vetett véget, hogy a 82 éves June Kenton üzletasszony, aki 1982 óta férjével együtt vásárolta meg a céget (hogy aztán 2011-ben a tulajdonrész nagyobbik felét eladja), tavaly márciusban könyvet jelentetett meg Storm In a D-Cup (hevenyészett magyar fordításban: Vihar a D-kosárban) címmel.

Keaton szerint "nincs semmi a könyvben, ami felháborodásra adna okot", és a döntést "elképesztőnek" nevezte. A Buckingham-palota nem kívánta kommentálni a döntést.

Fél évvel ezelőtt jelezték a cégnek, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt szolgálataikra.

A királynő hivatalos öltöztetőnőjeként Kenton rendszeresen járt a Buckingham-palotába, nem csak a királynőhöz, hanem az anyakirálynőhöz és Margit hercegnőhöz is.

"Nagyon sajnálom, hogy a Buckingham-palota kifogást emelt a könyv ellen – ez csak egy kedves kis történet az életemről" – nyilatkozta Kenton a történtekről a BBC-nek, "Csak arról beszéltem, hogy jártam oda, nem arról, hogy mi történt ott. (...) Talán meg kellett volna mutatnom a könyv tartalmát nekik, ám nem gondolom, hogy ez a kötelességem lett volna".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!