szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szabad gondolkodás sokszínűségét bemutató kiállítás nyílt több tucat kortárs művész alkotásaiból a HVG kampányszlogenjére – "A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság" – reflektálva.

"Olyanok lehetünk így együtt, míg egy szűkkörű Facebook-csoport: noha jópáran sem az életben, sem a szellemi térben nem találkoztunk soha, mégis saját meggyőződésünket látjuk viszont, ami a viccmesélésnek határozottan kedvez" – élcelődött Spiró György Kossuth-díjas író a HVG "A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság" című kiállításának csütörtöki megnyitóján.

A kiállításon – amely január 21-ig ingyenesen megtekinthető a a Nagytétényi úti AQB Project Space galáriában – a HVG által felkért képzőművészek reflektálnak a sötétség-világosság dichotómiájára; volt, aki nemzeti konzultációból varázsolt műtárgyat – "abszurd kérdésekre abszurd válaszok" mottóval –, mások papírhajókkal vagy éppen pszichedelikus mangalicával fejezték ki véleményüket a hazai közállapotokról. (A kiállított alkotásokból készült válogatásunkat képgalériánkban is megnézhetik.)

Videó a kiállításmegnyitóról:

A kiállítás eseménye a Facebookon:

 

HVG kiállítás: A sötétség nem tart örökké - Legyen világosság

„A sötétség nem tart örökké - Legyen világosság" címmel, ötven kortárs művész közreműködésével rendezünk kiállítást az egykori Haggenmacher sörgyár...

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Nagyítás

A HVG-vel, a fény nevében: művészek a világosságért – Nagyítás-fotógaléria

„A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság” – a HVG szlogenjére reflektál műveivel mintegy félszáz képzőművész. Kiadónk felkérésére a változatos műfajban alkotó, különböző generációkhoz tartozó művészek azzal a közös szándékkal vettek részt a projektben, hogy a demokratikus alkotó közeg szükségességére, értékére ráirányítsák a közönség figyelmét. A friss és korábbi munkákból összeálló kiállítást csütörtökön Spiró György író nyitotta meg. Az Andrási Gábor művészettörténész, a Műértő főszerkesztője és Bencze Péter, az Everybody Needs Art vezetője által rendezett tárlat Budafokon, a volt Haggenmacher sörgyár épületében helyet kapott AQB Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48–50.) galériában lesz látható január 21-ig. A kiállított művek meg is vásárolhatók.