szerző:
hvg.hu

A főbb szerepekben Martinovics Dorinát, Mohai Tamást és ifj. Vidnyánszky Attilát felvonultató Vándorszínészeket márciusban mutatják be a hazai mozik. A film hivatalos plakátja először itt debütál.

Sándor Pál (Régi idők focija, Szerencsés Dániel) legújabb, 19. században játszódó filmje egy maroknyi vándorszínészről szól, akik egy ifjú, bujdosó katonát is befogadnak a társulatba utazásaik során. A fiatal katona azt hiszi, megmenekült, pedig még nem is sejti, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem – és nem csak a színpadon.

Az előtérben Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter a Vándorszínések forgatásán
©

A Vándorszínészek forgatókönyvét, mely leginkább a kosztümös road movie műfajába sorolható, a rendező mellett Szekér András és Péterfy Gergely jegyzi. A filmet, melyben a főszereplő trió (Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila) mellett olyan nevek tűnnek fel, mint Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza vagy Rudolf Péter, március 8-án mutatják be a hazai mozik.

A hivatalos plakát azonban már elkészült a filmhez:

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!