szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az irodalomtörténész szerint az ő fiatalkorában a dokumentumfilmek sokszor küzdelmesek voltak, a januári Budapest International Documentary Festival kínálatában viszont már csak izgalmas élettörténeteket, sorsokat láthatunk majd.

A világ közel 30 országából érkező 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotás közül válogathat az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt érzékeny néző a Budapest International Documentary Festivalon (BIDF), január 23-28 között.

A BIDF 2014 óta számít fontos tényezőnek a hazai fesztiválpalettán, az idei kiadásban is Európa-filmdíjas (Communion / Az én vérem), Oscar-jelölt (Nem vagyok a rabszolgád / I Am Not Your Negro), vagy más rangos fesztiválokon már sikert arató filmekből áll össze a program.

A fesztivál tiszteletbeli elnöke idén Vekerdy Tamás pszichológus lesz, a zsűrit pedig nem csak filmes szakemberek adják, hanem olyan lelkes nézők, ismert személyiségek, mint például a videóban a fesztivált személyesen ajánló Nyáry Krisztián.

További részletes információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebookján olvasható.