szerző:
Lengyel Miklós

A színésznő levelet írt Woody Allen nevelt lányának, aki korábban azzal vádolta a híres rendezőt: gyerekkorában molesztálta őt.

Az igazságot nehéz tagadni, de könnyű elhallgatni

- írta akkor a Los Angeles Times-nak Woody Allen nevelt lánya. Mira Sorvino most erre reagált. A Huffington Postban fejtette ki a véleményét:

 "Mint nőnek és mint anyának szörnyű belegondolnom abba, hogy mi dicsőítettük azt a férfit, aki kihasználta a gondjaira bízott kislány kiszolgáltatott helyzetét. El tudom képzelni, hogy milyen nehéz lehetett neked ezt akkor hallgatni!"- írta a hollywoodi színésznő, aki Harvey Weinstein botrányában is nagy szerepet játszott. Szexuális zaklatással vádolta meg a nagyhatalmú producert, aki meg is erőszakolta. Minthogy ezt követően nem válaszolt a hívására, ezért megpróbálta tönkretenni a színésznő pályafutását. Mira Sorvino Oscar-díjat kapot azért a szerepért, melyet Woody Allen egyik híres filmjében, a Hatalmas Aphrodité-ben alakított- emlékeztet a Guardian.

Soha többé nem dolgozom együtt Woody Allennel!

- írta most a színésznő. Aki elnézést kért Dylan Farrowtól, hogy sokáig nem vette komolyan azt, hogy kislány korában molesztálta őt a világhírű filmrendező. Dylan Farrow sietett megköszönni "a csodaszép levelet ", melyet Mira Sorvino írt. Woody Allent eddig megkímélte az a botrányhullám, melyet a New York Times indított el októberben. A tekintélyes lap Harvey Weinstein szexuális zaklatási ügyeit ecsetelte - nem hallgatva el, hogy egyáltalán nem csak a befolyásos producerről van szó. A szexuális zaklatás meglehetősen általános volt Hollywoodban az elmúlt évtizedekben. Több tucat híres hollywoodi színésznő mozgalmat indított ez ellen. Felszólították Trump elnök nejét és lányát, csatlakozzanak. Ivanka Trump lelkesen üdvözölte a mozgalmat és támogatásáról biztosította azt. Donald Trump lánya már az új nemzedéket képviseli: férjével megállapodott, hogy kettejük közül ő csinál politikai karriert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!