szerző:
hvg.hu

A színház szerelmesei örülhetnek, hogy Jordán Tamásból nem pap lett, hanem színész – üzente a miniszterelnök.

Azok után, hogy Jordán Tamást a fideszes többségű szombathelyi városvezetés csaknem elüldözte a színházuk éléről, a színházigazgató egyenesen Orbán Viktortól kapott üdvözlő levelet 75. születésnapja alkalmából.

A Nyugat.hu által közzétett levélben a kormányfő azt írja,

"az, hogy Ön annak idején nem papi talárt, hanem színházi jelmezeket ölthetett magára, minden színházszerető magyar ember szerencséje is egyben. Az ő nevükben is szeretném megköszönni, hogy nemcsak színészetével, hanem újító szellemű társulatépítő törekvéseivel is sok-sok éve gazdagítja a magyar színházi palettát."

A levél arra céloz, hogy Jordán Tamás gyerekkorában még a papi hivatást tervezte kiválasztani magának.

A január 15-én kelt levélben Orbán aztán felköszönti az igazgatót és alkotókedvben, sikerekben gazdag éveket kíván.

A lap szerint még egy üveg bort is kapott Jordán Tamás a miniszterelnöktől.

Olvassanak is el gyorsan egy Jordán Tamás-interjút:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám Kult

Jordán Tamás: "Ez a cirkusz reménnyel tölt el, hogy van értéke annak, amit csinálunk"

Felülírta a rengeteg támogatás a szombathelyi színház körüli cirkuszt és keserűséget, és Jordán Tamásnak már meg is vannak a tervei a következő évekre. Az általa alapított Weöres Sándor Színház szerinte a legszínvonalasabb vidéki bástyává nőtte ki magát, ezért nem érti, miért nem büszke rá a város vezetése. A tervezett lex Jordánt szerinte már a kapkodás és a hatalom túlzott önbizalma szülte.