szerző:
hvg.hu

A 80 éves színművész fia hét hónapot töltött a Venyige utcai fogházban. Ügyében az eljárást másodfokon folytatják.

Első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kedden Szilágyi István színművész fiát édesapja bántalmazása miatt. Az ítélet ellen mind a védő, mind az ügyészség fellebbezett, így az eljárást másodfokon folytatják, de a férfit szabadlábra helyezték – derül ki a szerdai Blikkből.

A Keménykalap és krumpliorr című egykori sorozat Lópici Gáspárjának fia a lapnak azt mondta: a családban szent a béke, most munkát keres, az eredeti szakmájában, segédoperatőrként szeretne valahol elhelyezkedni. A férfi arra panaszkodott, hogy hét hónapot töltött a Venyige utcai fogházban gyilkosokkal, drogdílerekkel összezárva. 

Apja továbbra is állítja, hogy a fia nem bántotta őt, bár az orvosszakértői véleményből nem ez derül ki.

A férfit nyáron vitték el a rendőrök, mert egy vita hevében állítólag úgy összeverte az édesapját, hogy annak több bordája is eltört, egész testét kék-zöld foltok borították. A férfi azzal védekezett, édesapja ráesett egy farakásra, és az idős művész is körömszakadtáig védte fiát a tárgyaláson.

A lap beszámolója szerint a hazatérő férfit a szomszédok is üdvözölték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!