szerző:
hvg.hu

Az új Óriás-albumhoz eddig csak szövegvideók készültek, most végre itt az első igazi kisfim.

A zenekar Minden villany ég című albumáról itt írtunk tavaly. "Az addig is kitűnő koncertzenekarként és szimpatikus együttesként számon tartott, indulásakor ígéretesen startoló, később kissé a mezőnybe beleszürkülő zenekar a bátran kísérletező Minden villany ég című lemezzel markánsan megújította önmagát, a dalszerzés frontján is a legjobbat hozta ki magából, de az addig is karakteres szövegírónak számító Egyedi lírikusként is szintet lépett", írtuk akkor.

A most megjelent klipet a zenekar a PUR E stábjával és Bathó Gabriella táncossal készítette el. „Egy kifejező klipet szerettem volna készíteni, ahol a főszereplő áttöri a határait, hogy a dallal közösen érjen egy felszabadult, súlytalan állapotba” – mondta el Egyedi Péter, aki az alapötletért és a rendezésért is felelt.

©

„A dal lüktetése sugallta, hogy táncos videót készítsünk, de semmiképp sem szerettem volna – és nem is tudtunk volna – hagyományos tánc-klipet készíteni. A klip főszereplője, Bathó Gabi elképesztően nyitott volt, hogy a hagyományosabb elemeken túl új, nem szokványos megközelítéseket is találjunk. Hihetetlen alázattal és munkával segített minket, hogy izgalmas, a gravitáció törvényeit megkérdőjelező jeleneteket mutathassunk egyszerűen elforgatott képekkel” – tette hozzá Egyedi.

Az Óriás idén tavasszal 5 vidéki nagyvárosba (Székesfehérvár, Pécs, Debrecen, Miskolc, Kecskemét) látogat el a The Devil’s Trade társaságában, áprilisban pedig ismét Budapesten, az Akváriumban játszik.

És akkor a klip:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!