szerző:
hvg.hu

A zenész tavaly októberben hunyt el. Szívrohamot kapott. 66 éves volt.

Az azonban, hogy egész pontosan mi történt a rocksztárral, idáig nem derült ki. A friss információt családja hozta nyilvánosságra a zenész hivatalos weboldalán, de ugyanilyen tartalmú hírt adott ki a hivatalos vizsgálatot végző szervezet is.

A hír szerint Tom Petty halálát több gyógyszer nem szándékos túladagolása okozta.

Petty igen komoly csípőproblémákkal küzdött - ebben az állapotban csinált végig egyébként egy több mint 50 állomásos turnét. Számos fájdalomcsillapítót szedett, opioidokat és antidepresszánsokat is (többek közt több féle fentanilt is, aminek a használata óriási problémát, egészségügyi krízist okoz az Egyesült Államokban - ezt az opioidot adagolta túl Prince is 2016-ban) 

Ezekből szedett be rengeteget, amikor csipőfájdalmai elhatalmasodtak és szinte elviselhetetlenné váltak, írja a zenész felesége, Dana és lánya, Adria Petty által jegyzett közlemény - és ennek a hatására kapott szívrohamot otthonában, mely szívroham aztán a kórházba szállítás után megismétlődött. Ekkor már nem tudtak segíteni rajta.

(via CNN, TMZ)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!