szerző:
hvg.hu

A csőszobrot a formája alapján nevezték el a helyiek bélcsavarodásnak, pedig valójában a Kapcsolatok elnevezést kapta annak idején az alkotótól.

Annak idején nem tetszett a Kapcsolatok című szobor a csongrádiaknak, de most már nem válnának meg attól, sőt, ha kell, rendbe is hozzák – írja a Délmagyarország.

Csongrád egyik lakótelepén áll a sárga, barna és narancssárga színű csövekből álló alkotás. A három cső állítólag a munkásság, a parasztság és az értelmiség összefogását jelképezi, legalább is ezt a magyarázatot adták annak idején a nemtetszésüket kifejező helyieknek. Ők nevezték el egyébként bélcsavarodásnak a szobrot, amit Mihály Gábor szobrászművész tervei alapján készítettek 1985-ben.

A most folyó Zöld város projektben megújították a szobor környékét, a fémcsövekről viszont már pereg a festék. A helyi képviselő-testület ülésén a napokban elhangzott: az ott élők már magukénak érzik a bélcsavarodást, mindenki ezen a néven emlegeti a szobrot, amit ha kell, saját maguk festenek majd le.