szerző:
hvg.hu

A csőszobrot a formája alapján nevezték el a helyiek bélcsavarodásnak, pedig valójában a Kapcsolatok elnevezést kapta annak idején az alkotótól.

Annak idején nem tetszett a Kapcsolatok című szobor a csongrádiaknak, de most már nem válnának meg attól, sőt, ha kell, rendbe is hozzák – írja a Délmagyarország.

Csongrád egyik lakótelepén áll a sárga, barna és narancssárga színű csövekből álló alkotás. A három cső állítólag a munkásság, a parasztság és az értelmiség összefogását jelképezi, legalább is ezt a magyarázatot adták annak idején a nemtetszésüket kifejező helyieknek. Ők nevezték el egyébként bélcsavarodásnak a szobrot, amit Mihály Gábor szobrászművész tervei alapján készítettek 1985-ben.

A most folyó Zöld város projektben megújították a szobor környékét, a fémcsövekről viszont már pereg a festék. A helyi képviselő-testület ülésén a napokban elhangzott: az ott élők már magukénak érzik a bélcsavarodást, mindenki ezen a néven emlegeti a szobrot, amit ha kell, saját maguk festenek majd le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!