szerző:
hvg.hu

Új dalt hozott ki az egyik legizgalmasabb hazai rockzenekar, az Esti Kornél.

Majdnem az egyik legizgalmasabb fiatal zenekar fordulatot használtuk, de erről már nincsen szó: a hattagú együttes már végképp kinőtte a fiatal, ígéretes kategóriát.

A 2006-ban alakult zenekar, amelyről egyszerre juthat eszeünkbe a Kispál-iskola, a Radiohead-iskola, meg a kétezres évek gitárzenekarai, olyanok, mint az Arctic Monkeys, a Muse vagy a Foals, és amelynek a lírája izgalmasan – és idehaza ritkán hallható (egyrészt) bevállalóssággal és (másrészt) magától érthetőséggel – lavírozik a közéletiség, a közerzetiség és a személyesség között, világossá téve azt, hogy ezek nem egymást kizáró kategóriák, ötödik nagylemezén dolgozik.

Két éve interjúztunk velük egy.két.há sorozatunkban.

Az Akik élnek a mezőtúri gyökerű, jó ideje már Budapesten működő zenekar új albumának első előzetes dala.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!