szerző:
hvg.hu

Ryan Murphy, aki többek közt a Glee és az Amerikai Horror Story alkotója, a Foxtól igazol át a Netflixhez

A Variety azt írja, hogy Murphy 300 millió dollárért/216 millió fontért megy át a Netflixhez – soha ennyit még televíziós producer "átigazolásáért" nem fizettek még a mozgóképes szakmában.

Murphy öt évig exkluzívan gyárt tartalmakat a Netflix számára.

A Netflix (melynek jelenlegi éves költségvetése 8 milliárd dollár) nagybevásárlásban van: tavaly nyáron szerződtette a Shonda Rhimest, aki többek közt a Grace klinika, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot és a Botrány producere, Marta Kaufmant, a Jóbarátok társalkotóját és Jenji Kohant, az Orange Is the New Black alkotó-forgatókönyvíróját. Most pedig Murphyt.

Murphyért a Disney is harcba szállt, amely egyébként, ha nem jön közben semmi különösebb gikszer, felvásárolja az alkotó előző munkaadóját, a 20th Century Foxot – bár az óriási felvásárlás jóváhagyása az év végéig is elhúzódhat, mert az ügyletre számos hatóságnak igent kell mondania. A Disney 40 millió dollárt ajánlott Murphynek, ha még egy évet aláír, ám az alkotó éppen a cég bizonytalan helyzete miatt a másik kérőnek mondott igent.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!