szerző:
hvg.hu

Egyik kedvencünk, Courtney Barnett új számmal tért vissza. Hamarosan az új album is érkezik. De akkor már szép május lesz, és nem ilyen rút február.

"Kicsit countrys, kicsit bluesos, kicsit punkos, garázsrockos zene, ausztrál lazaság, semmi faxni. Barnett olykor már-már nyeglén kántálja, de ha kell, néha üvölti az amúgy nagyon is szellemes, ironikus szövegeit" – ezt írtuk még tavasszal az akkor kijött debütáló albumról. Azt is megjegyeztük, hogy az ausztrál énekes-gitáros-zeneszerző zenéje és egész lénye olyan, mintha mindig is ismertük volna, mintha hétvégente lejárnánk a próbáira, ide a sarokra" – ezt írtuk róla 2015-ben Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit című pompás lemezéről.

Tavaly korunk másik nagyszerű dalszerző-énekesével, Kurt Vile-lal készített közös nagylemezt – és a Lotta Sea Lice sem okozott csalódást.

Most pedig közeleg az új Courtney Barnett-album, a Tell Me How You Really Feel. Az első lemezelőzetes dal, plusz a klip már meg is érkezett. A dal klassz, harapós is, meg kedves is, a klip meg vicces, animációs. Íme: