szerző:
hvg.hu

Bejelentették a 2018-as Fishing on Orfű zenei programját. Brit garázsrocktól kezdve a női öntudatra ébredő punk-rockon át a legnépszerűbb magyar zenekarokig soroljuk a fellépőket.

Világsztár érkezik az idei Fishing on Orfűre, az angol The Subways újra Magyarországon koncertezik. A garázsrock triót, ha másról nem, akkor a Rock & Roll Queen című slágerükről biztosan ismeri. A Fishingen szombat este lépnek fel.

A Subways mögött több külföldi csapat is felsorakozik idén Orfűn: a szintén brit Orchards az Everything Everything és a Foals nyomdokait követi, popos gitárzenével érkezik, fellép a női öntudatra szintén nagyban építő punk-rock Petrol Girls, az angol BlackWaters, a francia Birds in Row, a cseh Donnie Darko, a lengyel BelzebonG, illetve a kolozsvári Palma Hills is.

Két év után visszatér az Erik Sumo Band, Tövisházi Ambrus zenekara eredeti felállásban, Harcsa Veronikával és Kiss Erzsivel ad koncertet szerda este a 2-es nagyszínpadon. Az idén 10 éves debütlemezét ünneplő Óriás is fellép, és érdemes megemlíteni a fesztiválon először szereplő költőket és zenészeket tömörítő Rájátszást is.

©

A fesztivál fő fellépői a legnépszerűbb magyar zenekarok lesznek, csak találomra mondunk néhány nevet: jön a 30Y, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Supernem, Szabó Benedek és a Galaxisok, Csaknekedkislány, Blahalouisiana, Middlemist Red, Kiscsillag, Fran Palermo, The Qualitons, Ricsárdgír, Volkova Sisters.

A szervezők szerint egy kisebb erdélyi különítmény is érkezik Orfűre. A sepsiszentgyörgyi sZempöl, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company is fellépnek, Magyarországról pedig a Dresch Vonós Qaurtet, a Kaláka és a Parno Graszt is erősítik a világzenei vonalat.

A Fishing 2018-ban több szempontból is visszatér a gyökerekhez: szinte szponzormentesen, teljesen függetlenül, a kereskedelmi szemléletre még inkább nemet mondva szervezik meg az idei fesztivált. Ahogy Lovasi András, a fesztivál szervezője akkor elmondta: „A Fishing anno alterfesztként indult, és most, miután a hazai popzenei kínálatot ismét mesterségesen szétválasztották a nagy rádiók által nyomatott kommersz popra és minden más ezen kívül eső zenére, mi egyértelműen a ’minden más’ fesztiválja szeretnénk lenni, már csak hagyományaink miatt is.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!