szerző:
hvg.hu

Az 1848-as évforduló ünnepére hivatkozva mondták le az estet, de Alföldi szerint „nyilván Hódmezővásárhelyről van szó”.

Négy nappal a meghirdetése után törölték is azt a zalaegerszegi rendezvényt, amelyre Alföldi Róbertet hívták meg. A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatában szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én.

Az Index azt írta, hogy értesülésük szerint egy fideszes országgyűlési képviselő utasította a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy azonnal töröljék az Alföldi-estet.

Az intézmény korábban egyeztetett a zalaegerszegi polgármesterrel arról, hogy Alföldi felléphet-e az önkormányzati tulajdonú Hangverseny- és Kiállítóteremben, és az engedélyt meg is kapta, ezért is hirdették meg az eseményt február 22-én. Néhány nap alatt el is kelt a jegyek 80 százaléka.

Alföldi az Indexnek azt írta, egy e-mailt kapott arról, hogy elmarad az előadása, mert aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban.

A művelődési központ igazgatója korábban még technikai okokra hivatkozott, az Index kérdésére viszont ő is a szabadságharc évfordulóját hozta fel indokként. 

„Nyilván Hódmezővásárhelyről van szó, nem pedig a megemlékezésről” – mondta Alföldi az Indexnek. A lap információi szerint valóban a hódmezővásárhelyi választási eredmények ismerete után tartanak attól, hogy egy Alföldi-előadás befolyásolná a választások eredményét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!