szerző:
hvg.hu

A hentes, a kurva és a félszemű című film nyerte a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját.

A genti és a haifai seregszemléket követően a portói nemzetközi filmfesztivál, a Fantasporto Rendezők Hete (Semana dos realizadores) versenyprogramjában szerepelt Szász János A hentes, a k*rva és a félszemű című filmje. A Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza főszereplésével készült film Portóban meghódította a kritikusok zsűrijét.
A február 20. és március 4. között immár 38. alkalommal megrendezett Fantasporto mintegy száz új alkotást vonultatott fel.
©

Szász János legutóbbi filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte, az operatőr Máthé Tibor volt.

Szász tényleg nagyon ért ahhoz, hogyan kell a gyilkosságról, az oda vezető útról lélektanilag izgalmas, fojtogató atmoszférájú, patinás mozgóképet készíteni, ám mintha most éppen az nem lett volna kitalálva, valójában mit is akar elmesélni ezzel a végtelenül nyomasztó történettel

– írtuk korábban a filmről szóló kritikánkban.