szerző:
MTI

A 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik.

John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik - hangzott el egy rádióinterjúban.

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta. "Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is" - mondta a KUSC rádió műsorában.

A Disney stúdió az űreposzt még "évtizedeken át" akarja folytatni. Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát.

Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, "még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész" - emlékezett vissza. Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek.

"Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz" - mondta Williams.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!