szerző:
hvg.hu

A sorozat mögött álló Paul T. Scheuring elkészítette a hatodik évad első részének forgatókönyvét.

Folytatódik a 2005-ben indult A szökés című sorozat, amely 2009-ig összesen négy évadot élt meg, de hosszú kihagyás után tavaly egy ötödik széria erejéig feltámasztották. A mindössze 9 részt tartalmazó évad premierje 2017 áprilisában volt, és az új karakterek és merőben más helyszínek mellett vadonatúj történetszálat is hozott.

Már akkor felmerültek kérdések arra vonatkozóan, hogy a készítők esetleg nyitva hagyják-e a lehetőséget egy újabb évadnak, de senki nem adott egyértelmű választ. Kisvártatva aztán megtörtént a jég, a Fox egyik vezetője, Michael Thorn pedig januárban bejelentette: újabb évadot dolgoznak ki, ami a történet egy teljesen "új irányvonalát" vezeti majd fel.

A folytatás hírét aztán maga az alkotó, Paul T. Scheuring fokozta egy hétfői Twitter-bejegyzésben. Mint írta, már kész is van az új szériához tartozó első epizód forgatókönyve.

Egy rajongó kérdésére Scheuring azt is megosztotta, hogy 50-150 százalékos esély mutatkozik arra (per pillanat legalábbis), hogy a William Fichtner játszotta, egykori FBI-ügynök, Alexander Mahone karaktere is újra képernyőre kerülhet.

A továbbiakat illetően egyelőre szinte semmit nem tudni, így Scofieldék visszatérése is csupán pletyka. Ami valószínűleg igazat is nyer majd, tekintve, hogy a tavaly bemutatott új részeket is óriási siker kísérte. És hát nem volna túl életszerű pont nélkülük folytatáson dolgozni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bodnár Zsolt Kult

A szökés visszatért, és rögtön fejest ugrott a nosztalgiába

A Prison Break itthon a kétezres évek egyik legnépszerűbb sorozata volt, és akik végig kitartottak mellette, azok a kilenc év kihagyás utáni visszatérést is imádni fogják. Ahelyett, hogy bármiféle friss színt vinnének a történetbe, egy (meglepetés!) újabb szökés felé kergetik Scofieldéket, de most már legalább felvállalják, hogy ez csak egy szórakoztató őrültség.