szerző:
hvg.hu

A Euronews készített interjút Horkai Zoltánnal, aki most többek között egy vaddisznóval forgat.

Horkai Zoltánról forgatott miniriportot a Euronews - ő volt az az állatgondozó, aki például a Testről és lélekről szarvasaival is foglalkozott, de számos más filmben is tanított be vadállatokat arra, hogy hogyan viselkedjenek a kamera előtt.

Horkai a csatornának elmondta, állatkoordinátorként forgatott már Helen Mirrennel, Anthony Hopkinsszal vagy Gérard Depardieu-vel is, most pedig két német filmen dolgozik, az egyikben egy vaddisznó egy vadásszal fog harcolni.

Horkai azt is elmondta, a biztonság a legfontosabb, ezért ha híres színészekkel forgatnak, akkor a medvéket például elektromos kerítéssel veszik körbe, a kamerák csak azokon túlról vehetik az állatokat.

Azt is elárulta, hogy először hozzá kell szoktatni a vadállatokat a technikai felszereléshez, a kamerákhoz, majd ezután lehet őket betanítani arra, hogy mit is csináljanak az adott jelenetben. Ennek a módszere azonban változó a különböző fajoknál, de egy farkast például jól lehet motiválni étellel.

Ennek ellenére a farkasokat nem lehet úgy képezni, mint egy kutyát, hanem "természetes motivációval" veszik rá az állatokat arra, hogy elvégezzék az egyes feladatokat, miközben az állat azt gondolja, hogy magától végzi el a feladatot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!