szerző:
hvg.hu

Plágiumgyanús Miley Cyrus 2013-as slágere, egy jamaicai zenész 300 millió dollárt követel az állítása szerint ellopott szerzeményért.

A We Can't Stop a szóban forgó dal, a szám Miley Cyrus leghíresebb lemezén, a 2013-as Bangerzen jelent meg. Az énekesnőt perelő jamaicai zenész, a Flourgon néven ismert Michael May azt állítja, hogy a We Can't Stop sérti az ő 1988-as dalának, a We Run Thingsnek a szerzői jogait, Cyrus száma 50 százalékba nyúlja May szerzeményét - írja az NME.

May március 13-án nyújtotta be a keresetét a producereivel együtt, és nemcsak Miley Cyrust perelik, de a sztár menedzserét és az RCA Records valamint a Sony Music kiadókat is. A felperes ügyvédje szerint a We Can't Stop Michael May hanglejtését, hajlításait, illetve az eredetinek vélt zene ritmikáját is egyértelműen lemásolja (mi túl sok hasonlóságot elsőre nem hallunk a két dal között).

Michael May slágere annak idején vezette a slágerlistákat Jamaicában, a zenész állítása szerint a dal mind a mai napig a reggae rajongóinak nagy kedvence.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Egy angol regényből lophatott A Zsolnay-kód írója, Tolvaly Ferenc

Plagizálással vádolja az Index Tolvaly Ferencet, aki a lap állítása szerint egy angol regény 70 százalékát anélkül ültette át a magyar nyelvű regényébe, A Zsolnay-kódba, hogy az átvételt bármilyen módon is jelezte volna. Az író tagadja a plagizálást, az Indexnek viszont elsőre eléggé meggyőző bizonyítékai vannak rá.