szerző:
hvg.hu

Mindig örülünk, ha arról adhatunk hírt, hogy egy izgalmas és fiatal magyar zenekar új lemezt adott ki. Hát ez most egy ilyen alkalom.

"A Kaktus egy fiatal pécsi zenekar, akik a jazztől a post-rockon át a kísérleti popig minden műfajból szemeznek, és ezeket gyúrják energikus koncertjeiken a végtelenségig, vagy ameddig a műsoridő engedi" – ezt írja magáról Facebook-oldalán a 2014-ben alakult Kaktus, mely a kezdeti triófelállásról később kvintetté kerekedett.

Első nagylemezük 2016-ban jött ki, most pedig itt a második, a Yellow Stage, amin, az eddigiekhez megszokottakkal egyezően továbbra sincs ének, furák a dalszerkezetek, és különös, kísérletező a zene.

A lemezt a zenekar március 15-én, azaz holnap mutatja be a Kulungban, az Analog Balaton társaságában. Itt a koncert eseményoldala.

Itt teljes egészében meghallgatható az album.

Ez pedig egy korábbi klipjük:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!