szerző:
MTI

A most futó szuperhősfilm lett minden idők eddigi "legtweeteltebb" mozija, a produkcióról több mint 35 millió bejegyezés jelent meg a Twitteren.

A Fekete Párduc című Marvel-szuperhősfilm lett minden időkeddigi "legtweeteltebb" mozija.

A Twitter mikroblog portál keddi közlése szerint a Ryan Coogler rendezésében készült produkcióról több mint 35 millió bejegyezés tesz említést. A korábbi rekorder a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő című film volt, amelynek folytatása, a 2017-ben megjelent Star Wars: Az utolsó Jedik a Twitter-ranglista harmadik helyén áll.

A 2009-es Avatar óta a Fekete Párduc az első film, amelynek sikerült öt egymást követő hétvégén az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán maradnia. A mozi észak-amerikai jegyeladásai az elmúlt hétvégén meghaladták a 607 millió dollárt (154 milliárd forint), míg a film globális bevétele 1,2 milliárd dollár fölött jár már.

A Fekete Párduc a jövő héten várhatóan a 2012-es Bosszúállókat is megfosztja a minden idők legsikeresebb szuperhősfilmje címtől.

A Twitter szerint a filmről az Egyesült Államokban született a legtöbb tweet, majd Nagy-Britannia és Thaiföld következik a sorban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

A Fekete Párducot alakító színész szerint Hollywood még mindig rasszista

Chadwick Boseman került a Rolling Stone magazin címlapjára, a színész interjút adott a lapnak. Az első fekete szuperhőst, a Fekete Párducot alakító Boseman élesen bírálta a hollywoodi gyakorlatot, miszerint még mindig kettős mérce alapján válogatnak a fehér és a fekete színészek között.