szerző:
hvg.hu

Rejtő-hétvége lesz Budapesten. A jelszó: a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan.

Kétszeresen is hódolnak az erzsébetvárosiak zseniális humorú szülöttük, Rejtő Jenő emlékének. Az I. cirkálófesztivált április 13-15. között rendezik meg a K11 Művészeti és Kulturális Központban, ahová a szervezők változatos, interaktív programokkal várnak minden korosztályt.

Mindeközben Scherer Péter rendezésében bemutatták a Rejtő-művek ihlette spakli-bohózatot – ezt A piszkosak címmel keresse a Karinthy Színház műsorán.

Rejtő Jenő, vagy írói álnevein P. Howard, illetve Gibson Lavery, a magyar szórakoztató irodalom ikonikus alakja, olyan legendás figurák és regények megteremtője, mint Piszkos Fred, Fülig Jimmy, Senki Alfonz, a Csontbrigád stb. Írói stílusát a groteszk nyelvi humor, az abszurd fordulatok és maró irónia jellemzi. Munkaszolgálatra hurcolták az akkori Szovjetunió területén, nagyon fiatalon, 37 évesen halt meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!