szerző:
hvg.hu

A Kossuth-díjas zenészlegenda a Facebookon megjelent posztjával üzent Schmidt Mária lapjának, miszerint tudja, hogy nem méltó rá, "de nagy megtiszteltetés lenne, ha felvennének a Soros-szaknévsorba".

Mint megírtuk, kommunista tempóban közölt listázós cikket csütörtökön a kormánymédia soraihoz tartozó Figyelő azokról a kormány által ellenségeknek kikiáltott civilekről, szervezetekről, akik a lap szerint Soros György szolgálatában állnak.

A spekuláns emberei című írásban név szerint szerepel az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország, a CEU és még néhány magyar civil szervezet munkatársa is.

A Helsinki Bizottság később hat pontot felsorolva kommentálta a cikket, az egyikben azt írták: "a listázás a legrosszabb történelmi időket idézi, és a Kurucinfó melegeket, zsidókat és más kisebbségeket megbélyegző listáira hasonlít. Az ilyen listák 'kilövési engedélyt' jelentenek a rajtuk szereplőkre".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!