szerző:
hvg.hu

Négy és fél évig működött Magyarországról híreket közlő, angol nyelvű portál.

A hírt az oldalra utolsóként felkerült cikkben, a vele készült interjúban jelentette be az ügyvezetők, Richard Field. Mint mondta, a kiadó azért döntött a lap megszüntetéséről, mert a média pluralitásának súlyos erodálódása miatt szinte lehetetlenné vált egy komoly, tényközlő lap működése.

Field arról is beszélt, hogy míg korábban négy-öt különböző médium dolgozott fel egy-egy sztorit, sok közülük megszűnt vagy Fidesz-közeli üzletemberek kezére jutott, így mostanra alig találni pontos, megbízható híreket arról, mi is folyik Magyarországon.

A BB egyben az Abcúg kiadója is, azzal kapcsolatban Field kijelentette: az elsősorban komoly társadalmi problémákat feldolgozó lap fennmaradása biztosított.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!